Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης

Ιερός Ναός Οσίας Ξένης Χαριλάου – Θεσσαλονίκη

Ενοριακές δράσεις

Ενοριακό Συσσίτιο Ιερού Ναού Οσίας Ξένης Χαριλάου
υπεύθυνος: πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κατινιός

ιστορικό – δραστηριότητα Ενοριακού Συσσιτίου:
Το Συσσίτιο του Ιερού Ναού Οσίας Ξένης Χαριλάου ιδρύθηκε από τον αείμνηστο πρωτοπρεσβύτερο Δημητρίο Καταβέλο, ιερατικό προϊστάμενο και πρόεδρο του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου την εποχή εκείνη, στις 19 Νοεμβρίου 1998. Υπάγεται στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας. Κατά την πρώτη περίοδο της λειτουργίας του ο αριθμός των σιτιζομένων αδελφών έφτανε τους 32. Στις 17 Ιανουαρίου 2006 ανέλαβε την προεδρία του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κατινιός. Έκτοτε και μέχρι σήμερα ο αριθμός των σιτιζομένων αδελφών έχει αυξηθεί σημαντικά φτάνοντας περίπου τους 95. Η δράση του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου δεν περιορίζεται στο Συσσίτιο. Το Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας παρέχει οικονομική βοήθεια σε πολλούς αναξιοπαθούντες ενορίτες μας. Προσφέρει επίσης μία φορά τον μήνα δέματα τροφίμων σε 150 ενδεείς αδελφούς. Χορηγεί τέλος δέματα με τρόφιμα κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
Αιμοδοσία
Δύο φορές τον χρόνο, άνοιξη και φθινόπωρο, πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Άγιος Παύλος”.

Υπεύθυνος: π. Κωνσταντίνος Φουντουκίδης

Μέλη επιτροπής Αιμοδοσίας:
1) Δέσποινα Ούντση
2) Γραμματική Σαμαρτζίδου
3) Αθηνά Κολέτσα

Αριθμός εθελοντών αιμοδοτών: 97
Βυζαντινή μουσική
α) Από τον πρωτοψάλτη του Νέου Ιερού Ναού, κ Γεώργιο Κωνσταντινίδη
β) Από τον πρωτοψάλτη του Παλαιού Ιερού Ναού, κ. Αθανάσιο Ξενούδη
Χορωδία
Στο Πνευματικό Κέντρο του Νέου Ιερού Ναού λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια μια εξαιρετική μεικτή 30μελής χορωδία, η οποία διοργανώνει χορωδιακές συναντήσεις και εκδηλώσεις - αφιερώματα στις αλησμόνητες πατρίδες. Επίσης ταξιδεύει στην Ελλάδα (Ιούλιος 2015 Σύρος, Ιούλιος 2017 Κρήτη) όπως και στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη - εκδηλώσεις στην Ομογένεια και στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο - Λύκειο). Όσοι αγαπάτε το παραδοσιακό τραγούδι (άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας) και θα θέλατε να συμμετέχετε σε όλες αυτές τις πολύ όμορφες δραστηριότητες που η χορωδία μας διοργανώνει μπορείτε να γίνετε μέλη της χορωδίας, η οποία λειτουργεί κάθε Δευτέρα (Οκτώβριος – Μάιος) από τις 19:30 μέχρι τις 20:45… Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!
χοράρχης: Χρήστος Μπαρτζόπουλος, θεολόγος, πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πεύκων

υπεύθυνες κυρίες:
1) Μαρία Σιώπη
2) Αικατερίνη Κουτρουμπάκη
Παιδική χορωδία βυζαντινής μουσικής
Η Ενορία μας σε συνεργασία με την Παιδική και Νεανική Βυζαντινή Χορωδία “Ακαδημία Ψαλτικής Ειρμός” δημιουργεί Τμήμα Παιδικής Βυζαντινής Χορωδίας και προσκαλεί παιδιά, μαθητές και μαθήτριες από 5 ετών και άνω, να εγγραφούν και να στελεχώσουν τη νέα αυτή ενοριακή δράση.

χοράρχης: Σπύρος Ασπιώτης (τηλ. επικοινωνίας: 6974906507, 2310808302)

Διαβάστε επίσης